Nieuws

Hideo Kojima wil nieuwe game onderdeel maken van een serie

Uitbreiden naar anime, manga en speelgoed

Geschreven door Aida . op

Hideo Kojima wil dat zijn nieuwe project, in ontwikkeling bij het nieuwe Kojima Productions, de eerste game in een nieuwe serie wordt. De ontwikkelaar wil dat zijn nieuwe game uitbreiden naar onder andere anime en speelgoed. 

Kojima geeft in een interview aan dat het project een compleet nieuwe IP is. “We weten natuurlijk op dit moment niet of het een serie gaat worden, maar ik wil iets maken wat een grote impact heeft, waardoor het een serie kan worden. Daarmee bedoel ik de unieke aspecten van de game, zoals de personages en de spelwereld. Een grote impact kan leiden tot mogelijkheden buiten games, zoals anime, manga en figuurtjes: het is dan iets wat groot genoeg is om uit te breiden.”

De Metal Gear-ontwikkelaar geeft daarnaast aan dat mensen vaak vinden dat hij te lang aan games werkt en vervolgens te dure games ontwikkelt. Volgens Kojima is dit onjuist. “Mijn laatste project, Metal Gear Solid 5, kwam vijf of zes maanden te laat uit, maar ik heb altijd mijn woord gehouden als het aankomt op tijdlijnen en het budget. Ja, ik werk bijvoorbeeld drie of vier jaar aan een game, maar dat is dan altijd al het plan geweest.”

Volgens Kojima heeft zijn persoonlijke invloed in de ontwikkeling invloed op de lancering van de game. “Ik doe er langer over, omdat ik mijn eigen teasers, posters en box art maak”, zegt hij. “Japanse makers staan erom bekend dat ze losjes omgaan met planningen en ik denk dat mensen mij ook in die categorie plaatsen. Maar dat is niet de realiteit. In mijn geval ben ik zowel de director als de producer, dus ik moet op de hoogte blijven van de productie en het budget.”

Hideo Kojima herstartte na zijn vertrek bij Konami zijn eigen studio, Kojima Productions. Hij werkt op dit moment samen met Sony aan een game voor PlayStation 4 en pc. Volgens Kojima krijgt hij veel vrijheid in het maken van de game en gaat Sony op respectvolle wijze om met zijn wensen. Details over de nieuwe titel zijn nog niet bekend.  

Bron: Gamespot

Dit artikel delen:

Lees meer

Street Fighter 5 Patch PS4-versie Firewatch verbetert framerate
2

Reacties op: Hideo Kojima wil nieuwe game onderdeel maken van een serie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  bigds9fan

  • 19 februari 2016 13:32
  So what dat hij wat langer over een game doet.

  Doet Rockstar ook.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tektwo

  • 19 februari 2016 15:00
  Dat doet Sony goed. Iemand met een dergelijke portfolio moet je ook lekker z'n gang laten gaan. Dat komt zijn werk namelijk alleen maar ten goede. Neem je tijd en presenteer straks een nieuw meesterwerk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.