Nieuws
Kojima Productions

Kojima onthult studio-mascotte

Foto geplaatst op Twitter

Geschreven door Alicia Tai op

Hideo Kojima heeft de mascotte van zijn nieuwe studio Kojima Productions onthuld. Op zijn Twitter-account plaatste hij een foto van de mascotte, die hij de naam Ludens heeft gegeven.

De naam die Kojima aan de mascotte heeft gegeven, is afgeleid van het boek homo ludens, Latijn voor "spelende mens". Het boek, geschreven door de Nederlander Johan Huizinga, betoogt het belang van spelen voor de ontwikkeling van cultuur. Dit boek legde ook voor een groot deel de basis voor de hedendaagse game studies.

"Dit is Kojima Production's icoon, genaamd "Ludens (spelende mens)". Met de allernieuwste instrumenten en technologie en onze frontier spirit willen we in een nieuwe toekomst, het nieuwe spelen introduceren. Hij draagt het extra-vehicular activity (creative)-pak", schrijft Kojima op Twitter.

Kojima hintte al eerder dat er meer achter het logo van zijn nieuwe studio zat. In een recent interview met het Japanse blad Famitsu onthulde hij dat het logo van zijn studio een "geheim verschuilt" en dat hij van plan was om een actiefiguurtje te maken van het ontwerp.

Kojima Productions werkt momenteel aan een nieuwe actiegame met mechs voor PlayStation 4. De game moet nog officieel onthuld worden.

Ludens

Bron: Twitter

Dit artikel delen:

Lees meer

Tetris-film krijgt financiering van 80 miljoen dollar Dragon Ball Xenoverse 2 aangekondigd voor later dit jaar
1

Reacties op: Kojima onthult studio-mascotte

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    El Ninjo

    • 18 mei 2016 11:39
    Dat zogenaamde geheim in het logo waar Kojima eerder al naar hintte blijkt dus niets meer te zijn dan dat het hoofd behoort aan een compleet pak. Lame Kojima-san! Ga nou toch verder aan P.T. met Guillermo

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.