"We willen graag een Zone of the Enders-sequel maken op een bepaald moment," schrijft Kojima. "Ik weet echter niet of het groen licht krijgt. De productielijnen bij Kojima Productions zijn op dit moment vol. Ik kan niets beloven over tijd, maar ik kan wel een opvolger beloven".

Verkoopsucces

Kojima schrijft ook dat hij er dit keer voor wil zorgen dat Zone of the Enders wel een financieel succes wordt: "Ik heb een plan van aanpak en een verkoopplan in mijn hoofd". Hij verwijst hiermee naar het feit dat de tweede Zone of the Enders wel zeer goed werd ontvangen door de pers, maar niet goed verkocht.

Volgens Kojima komt dat doordat hij de releasedatum verkeerd heeft ingepland. De game zou aanvankelijk uitkomen tijdens de periode voor de feestdagen in 2002, maar werd uitgesteld omdat er in die tijd veel meer grote titels zouden verschijnen. Achteraf bleek dat veel meer titels om dezelfde reden werden uitgesteld naar begin 2002, waardoor Zone of the Enders 2 alsnog maar weinig aandacht kreeg.

"Als ik toen geen fout had gemaakt met de releasedatum, had Zone of the Enders misschien wel een belangrijke titel kunnen worden voor Kojima Productions net als [Metal Gear Solid], die nog steeds als serie wordt ontwikkeld", aldus Kojima.