Nog een paar weekjes wachten en dan kan de wereld kennis maken met Age of Mythology, het nieuwste kindje van Ensemble Studios. Zoals de meesten zullen weten zal je in AoM veel mythische figuren tegenkomen. De makers wilden namelijk met dit spel een andere aanpak, waarbij het meer om de goden ging. En het was een komen en gaan van goden in Age of Mythology. Het spel is namelijk twee jaar getest en zag verschillende goden gaan zoals de heilige koe die een scheet aanval kon doen en vurige mest kon spuiten. Helaas is de koe gewipt uit het spel zoals onze Belgische vrienden zouden zeggen. Toch zal het spel een kleine 20 goden bevatten met elk zijn of haar eigen krachten.Why did you go with three civilizations and not more?

We wanted to go with mythologies that everyone is familiar with off the bat, that is why we didn't include an Asian, Indian, or Mesopotamian

What kind of places did you get the sounds from?

We got sounds from the zoo, other people, orchestra, and instruments

Any plans to port it to Xbox? Not at this time. Gamezone had een uitgebreid interview met de mensen van Ensemble Studios over het spel, het geluid en de ontwikkeling. Age of Mythology ligt begin november bij de lokale softwareboer in de schappen. Meer info over AoM vind je op de officiele site.