Over exact één maand kunnen we aan de slag met de DS-versie van Final Fantasy IV. Om het wachten op deze remake enigszins te verzachten, heeft Square Enix vandaag een overdosis aan nieuw beeldmateriaal vrijgegeven.

Final Fantasy IV verscheen voor het eerst op de Super Nintendo in 1991. Alhoewel de gekscherende Final Fantasy-liefhebbers het spel destijds ongetwijfeld massaal hebben geïmporteerd , heeft het vierde deel nooit het grote publiek in Europa bereikt. Oorzaak hiervan was natuurlijk het uitblijven van een Europese release.

We hebben uiteindelijk tot 2002 moeten wachten voordat het rollenspel hier voor het eerst op de markt werd gebracht. Het betrof een remake voor de originele Playstation. Enkele jaren verscheen het spel nogmaals, ditmaal voor de Game Boy Advance.

De DS-versie is niet alleen voorzien van een audiovisuele opsmukker, maar kent ook enkele speltechnische verbeteringen. Zo worden er minigames geïntroduceerd en kent het spel een eenvoudiger vechtsysteem. Doorgewinterde spelers hoeven echter niet te vrezen voor een versimpelde versie; het vechtsysteem is namelijk optioneel gehouden.

Voor alle screenshots kun je terecht op de gamepagina.