De oudere gamers herinneren zich wellicht The Bard's Tale, een RPG reeks welke in 1985 van start ging en waarin een drietal delen verschenen. Na de release van het laatste deel, in 1988, werd het, op een Trilogy-pack en een Construction Set na, stil omtrent de reeks. Tot Brian Fargo, bedenker van de reeks, onlangs besloot de reeks nieuw leven in te blazen. Binnen afzienbare tijd zal er namelijke en remake van het spel verschijnen.

Voor deze remake doet men een beroep op de engine van Baldur's Gate: Dark Alliance, een van de beste RPG-engines op de spelconsoles. Want ja, Bard's Tale zal niet enkel op de PC verschijnen maar zal een multiplatformtitel worden. Toch zal het spel typische PC eigenschappen bevatten, zoals een sterk non-lineare verhaallijn en een volwassen benadering van het genre. Hierbij komt ook de nodige humor om de hoek kijken, iets wat in RPG's niet vaak de boventoon viert. Wel belooft hij dat de klassieke feeling van The Bard's Tale behouden zal blijven, dus de mensen die dat nog meegemaakt hebben zullen zich weer helemaal thuis voelen in deze RPG.

Fargo maakt veel beloftes en beweert dat The Bard's Tale een verfrissing binnen het RPG genre zal gaan zijn. Lees deze preview of dit interview en overtuig jezelf.

Met dank aan FryingDutchman voor het melden van dit nieuws.