Space Invaders is een game uit 1978 die sinds de introductie in de arcadehallen altijd populair is gebleven. Nadat de game op verschillende consoles is uitgekomen wil de Europese Rising Star Games de game gaan uitgeven op de Nintendo DS onder de naam Space Invaders Revolution. De game wordt ontwikkeld door de Japanse ontwikkelstudio Dreams onder de supervisie van niemand minder dan de bedenker van het oorspronkelijke spel, Tomohiro Nishikado. Zoals hieronder is te lezen wil Nishikado wil met deze versie terug gaan naar de roots van de game, maar ook moderner maken.

Since 1978, Space Invaders has gone through many iterations – some of which have lost the spirit of the original game. With Space Invaders Revolution, I wanted the team to take the game back to its roots – whilst at the same time adding features which would appeal to modern gamers. The result is a game which is as fresh as the original, but which will equally well to those too young to remember the arcade game.Het mag dus geen verassing zijn dat de oorspronkelijke Space Invaders gewoon onderdeel zal zijn van de NDS game. Zowel met de standaard knoppen als de touchpad zal deze golden oldie te spelen zijn. Het grootste deel van de game zal bestaan uit een modernere versie van Space Invaders. Zo zullen met de zogenaamde New Era mode veel nieuwe aspecten toegevoegd worden aan de gameplay, zoals onder andere powerups en puzzle elementen. Door een world tour zal de speler in deze mode op 20 verschillende bekende locaties op de wereld terecht komen en zullen er 60 levels moeten worden doorkruist. Het aantal verschillende soorten vijanden is hierbij opgeschroefd naar 13.

Men hoopt het tweede kwartaal van dit jaar de game uit te gaan geven. Hieronder zijn een aantal screenshots te zien van de game.