Nieuws

Kirby-arrangement sleept Grammy in de wacht

Het gaat om een nieuwe versie van het nummer Meta Knight's Revenge uit de SNES-game Kirby Superstar

Geschreven door Michel Musters op
Een arrangement gebaseerd op een Kirby-nummer heeft vannacht een Grammy gewonnen.

De felbegeerde muziekprijs werd uitgedeeld aan het nummer Meta Knight's Revenge. Dat nummer zat oorspronkelijk in de SNES-game Kirby Super Star, maar werd opnieuw gespeeld door de groep 8-Bit Big Band, een orkest dat gamemuziek in een nieuw jasje steekt. De Grammy is voor het beste arrangement. 

Het is ongebruikelijk dat een nummer gerelateerd aan een game een Grammy wint, maar het is eerder gebeurd. In 2011 won het nummer Baba Yetu uit Civilization 4 een Grammy nadat het opnieuw werd uitgebracht op een album. In 2012 was Journey genomineerd voor beste soundtrack van visuele media, maar toen won de muziek uit de film The Girl with the Dragon Tattoo de prijs.

Onlangs verscheen Kirby en de Vergeten Wereld op Nintendo Switch. Het spel, dat in het buitenland Kirby and the Forgotten Land heet, is een driedimensionale platformer waarin Kirby een verlaten wereld bezoeken om Waddle Dee's te redden. 

De game scoorde een 7,5 op Gamer.nl: "Kirby en de Vergeten Wereld is een van de leukste Kirby-games tot nu toe. De magische driedimensionale spelwereld, talloze vaardigheden en grappige Mondvol-vormen blijven vermaken. Verwacht echter geen diepgaande gevechten of uitdagende platformactie - de focus ligt puur op zorgeloos plezier."

Dit artikel delen:

Lees meer

AMD lanceert drie geüpdatete RX 6000-gpu's op 10 mei Life is Strange-zangeres mxmtoon: 'Games zijn altijd een veilige plek voor mij geweest'
0

Reacties op: Kirby-arrangement sleept Grammy in de wacht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.