Kinect ondersteunt videochat, komt in november | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De videochat werkt  vanuit het Xbox 360-hoofdmenu. Een van de camera's van Kinect registreert de gebruiker, het geluid wordt opgenomen door de ingebouwde microfoon. Via de videochat kunnen ook foto's met anderen worden uitgewi eld. Microsoft toonde op hun presentatie dat in het spel Kinect Adventures foto's en video's gemaakt kunnen worden. Deze kunnen direct naar Facebook geüpload worden.

De presentatie laat ook zien dat  mensen met een cursor in de vorm van een bal op het scherm selecties kunnen maken. Zo is er een familie te zien die door hun foto's bladert door middel van handgebaren. Ook het uitvergroten en selecteren van foto's gebeurt met simpele armbewegingen. 

Kinect

Vannacht werd op een presentatie in Los Angeles de cameracontroller van Microsoft omgedoopt van Project Natal naar Kinect. In een interview van USA Today werden bovendien verschillende nieuwe games onthuld, waaronder Kinect Sports, Joy Ride en een nieuwe Star Wars-game.

 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou