Er komt een verzameleditie en een Helghast-editie van Killzone 3. Deze speciale uitgaves zijn exclusief voor Europa. De verzameleditie wordt in een steelbook-verpakking geleverd en komt met een Playstation Network-code die alle wapens en vaardigheden tijdens de eerste 24 uur van het spelen van de multiplayermodus ontgrendelt. Ook worden binnen de eerste 24 uur in de multiplayermodus alle ervaringspunten verdubbelt. In de editie zitten ook drie punten die voor elke wapen of vaardigheid gebruikt kunnen worden,een Retro Map Pack met twee maps uit Killzone 2 bevatten en een soundtrack.

Helghast

De Helghast-editie wordt uitgebracht in een handgemaakte Helghast-helm met daarin de verzameleditie. Deze editie heeft ook een 100-pagina tellend boekje met art uit de game en een exclusieve DC Unlimited scout figurine.

Killzone 3 is een shooter die wordt ontwikkeld door het Nederlandse Guerrilla. In het derde deel gaat de strijd tussen de mensheid en de buitenaardse Helghast door. De game bevat Move- en 3D-support.