We hebben als gamers al vele karakters mogen besturen. De meeste daarvan waren levend, sommigen waren dood (zoals Manny uit Grim Fandango). Sony komt wellicht met het eerste spel waarin de hoofdrolspeler zich in een tijdelijke fase tussen leven en dood bevindt. Hungry Ghosts is de naam van deze unieke game waarin het aan de speler is zijn noodlot, een enkele reis naar de hel, te veranderen in een pleziertripje naar de hemel.

De reis die de speler door het dodenland richting hemel of hel neemt is compleet vrij te kiezen. In Hungry Ghosts draait alles om keuzes maken - volg je netjes je opdrachten op of vermoord je alles wat je op je pad tegen komt? Opvallend is dat Hungry Ghost reeds in twee uur uit te spelen is, al zal je er soms ook wel meer 15 uur over kunnen doen, nagelang welke route je kiest en hoe je het spel aanpakt. Je ziet per spelsessie ook maar een klein deel van het spel dus je zal het na het uitspelen wellicht vaker proberen.

Hungry Ghost is reeds voor 95% klaar en zal eind juli in Japan verschijnen. Wanneer Europa klaar is voor Hungry Ghosts is nog niet bekend, maar het is alvast een interessante titel met enig potentieel. Bij GameSpot zijn nog een aantal scans van Hungry Ghost te vinden afkomstig uit het Japanse blad Famitsu.