In de vijf jaar dat Kickstarter bestaat heeft de 1 miljard dollar gezorgd voor ruim 57.000 geslaagde projecten.

Soms halen projecten niet genoeg geld op. De investeerders krijgen hun geld dan terug. In de afgelopen vijf jaar deden ruim 5,7 miljoen zogeheten 'backers' een investering. Het gaat om 13,8 miljoen betalingen. Woensdag is de populairste dag om een investeringen te doen.

Populairst

De categorie Games is tot nu toe de populairste als wordt gekeken naar het totaal geïnvesteerde bedrag, gevolgd door Film & Video en Design. Technology staat op de vierde plaats. De categorie Games heeft wel een aanzienlijk lager slagingspercentage: 35,1 procent vergeleken met 55,2 procent voor Muziek en 70,4 procent voor Dans.

De smartwatch Pebble was het project dat het meeste geld ophaalde, namelijk 10,2 miljoen dollar. De makers hadden zichzelf 100.000 dollar als doel gesteld. De Android-console Ouya staat met 8,6 miljoen dollar op een tweede plek, ook ruimschoots meer dan het doel van 950.000 dollar. ​

Nederland

Kickstarter komt binnenkort naar Nederland. Het was voor Nederlanders al mogelijk projecten te steunen, maar het was niet mogelijk zelf ideeën toe te voegen. Wanneer de site precies zijn deuren in Nederland opent, is nog niet bekend. Kickstarter sprak begin februari van "zeer binnenkort".

Nederland staat wel al op de achtste plek wat betreft het totaal bedrag dat geïnvesteerd is. Nederlanders gaven in de afgelopen jaren ruim 7 miljoen dollar uit aan Kickstarter-projecten. De Verenigde Staten staan met 663,3 miljoen dollar op de eerste plek. Het Verenigd Koninkrijk volgt met 54,4 miljoen dollar op de tweede plek.

Door NUtech/Gamer.nl