"Er was een deal en het was in productie bij Universal, Gore Verbinski regisseerde de film", legt Levine uit. "Ik denk dat Gore een harde R-film wilde maken - dat is voor mensen vanaf 17 of 18 jaar, met bloed en naakte meiden. Ik denk niet dat hij naakte meiden wilde hebben. Maar wel een hoop bloed."

Universal zag na het tegenvallende succes van Watchmen echter geen heil in het maken van een film voor volwassenen met een budget van 200 miljoen dollar. "Gore wilde echter geen film voor 80 miljoen dollar maken. Dus kwamen ze met een andere regisseur en ik vond het niet passen. 2K is een bedrijf dat veel creatief vertrouwen in zijn werknemers heeft. Ze zeiden dat ik het project mocht annuleren als ik dat wilde. Dus ik annuleerde het."

'Geen concessies'

Levine, die zijn carrière begon als scriptschrijver voordat hij bij Irrational ging werken aan System Shock 2, BioShock en recentelijk BioShock: Infinite, maakte deze keuze bewust. "Dit liet zien dat ik geen consessies meer hoefde te maken. Hoe vaak in je leven kun je zeggen dat je geen consessies hoeft te maken? Het gebeurt zo sporadisch, maar de wereld (van BioShock) was van mij, de wereld bestond en ik wilde niet dat (een verfilming) op een manier gebeurde die ik niet zag zitten. Ooit komt hij misschien nog, wie weet, maar het moet de juiste combinatie van mensen zijn."