De Koreaanse uitgever HanbitSoft heeft de wereldwijde rechten van de game gekocht van Namco Bandai. HanbitSoft heeft de ontwikkeling van de remake overgenomen toen ontwikkelstudio Flaghship Studios haar deuren sloot.

De remake introduceert nieuwe content en een betere balans in het spel. Daarnaast gaat het spel een free-to-play-model hanteren, wat betekent dat het gratis is om het spel te spelen en er slechts voor enkele opties kosten in kaart worden gebracht.

Hellgate: Tokyo

Er is ook een uitbreiding voor de game aangekondigd, genaamd Hellgate: Tokyo, die in maart van dit jaar in Azië moet uitkomen. Meer informatie hierover en of deze uitbreiding ook in Europa gaat verschijnen, is nog niet bekend.

Hellgate: London werd ontwikkeld door Flagship Studios en verscheen in 2007. Door gebrek aan actieve spelers besloot toenmalige uitgever Namco Bandai de servers op 1 februari 2009 af te sluiten en de ondersteuning van het spel te beëindigen. De Koreanse uitgever HanbitSoft verkreeg na lang getouwtrek de wereldwijde uitgeefrechten van het spel.