Vorig jaar verscheen in Amerika een leuk spelletje met een simpel doch geniaal spelconcept, een briljante soundtrack en een hele rare naam. De Amerikaanse pers was dolenthausiast over het spel, dat voor een erg zacht prijsje in de winkels kwam te liggen. Het spel werd een groot succes en al snel waren er flinke tekorten. We hebben het natuurlijk over Katamari Damacy van Namco.

Zoals mensen die Katamari Damacy een beetje gevolgd hebben al weten, het spel nog steeds niet in Europa is verschenen. Namco vondt blijkbaar het erbarmelijke/afschuwelijke/verwerpelijke (doorhalen wat het minst van toepassing is) Death by Degrees interessanter om in Europa op de markt te brengen. Maar, zo belooft men plechtig, als wij De Drol ft. Nina Williams verteren, dan zal de opvolger van Katamari Damacy wel naar Europa komen.

We Love Katamari is de apparte titel die Namco aan de opvolger van Katamari Damacy gegeven heeft. Je neemt opnieuw de rol aan van The Prince of All Cosmos, wie al rollend op verschillende locaties op aarde een zo groot mogelijke bal moet zien te maken. De objecten die je aan je bol kunt kleven zijn dit keer nog groter, tot de Eiffeltoren aan toe!

Nieuw in We Love Katamari is de cooperatieve multiplayermode, waarin je samen met een vriend ieders één deel van de bal kunt besturen. Goed samenwerken en communiceren is hierbij van levensbelang. Namco, alstublieft hou u aan uw beloften en rol We Love Katamari naar Europa, dan rollen wij Death by Degrees weer terug!