Nieuws
E3 2020

'E3 2020 is geannuleerd'

Aankondiging zou in de loop van de dag volgen

Geschreven door Michel Musters op
Diverse journalisten en uitgever Devolver Digital melden op social media dat E3 dit jaar geannuleerd is.

Hoewel de organisatie achter E3, de Entertainment Software Association (ESA), eerder nog verzekerde dat de gamebeurs in Los Angeles door zou gaan, lijkt het erop dat dit toch niet het geval blijkt te zijn.

Zo meldt uitgever Devolver Digital op Twitter dat mensen het beste "hun E3-vluchten en -hotels kunnen annuleren". Journalisten zoals Jason Schreier en Patrick Klepek melden ook dat de beurs niet doorgaat. In de loop van vandaag zou volgens hen een officiële aankondiging komen.

Er wordt al langer gespeculeerd over de toekomst van E3, niet in de laatste plaats door de aanhoudende verspreiding van het coronavirus, wat er voor zorgt dat diverse grootschalige evenementen geannuleerd worden.

Daarbij lijkt E3 - ooit de grootste gamebeurs ter wereld - langzaam maar zeker aan relevantie te verliezen. Steeds meer uitgevers, waaronder Sony en Electronic Arts, kiezen er voor om niet op de beurs aanwezig te zijn of hun eigen evenement te houden rond dezelfde tijd.

Tegelijkertijd kunnen veel gamers E3 waarderen: de show, die de laatste jaren in juni wordt gehouden, levert veel aankondigingen van nieuwe games en impressies op. Mocht E3 dit jaar niet doorgaan, dan besluit een gedeelte van de uitgevers wellicht om zelf een (digitaal) evenement te houden. Zo zendt Nintendo al jaarlijks vlak voor E3 een Direct uit met daarin nieuwe aankondigingen en beelden van aankomende games.

Dit artikel delen:

Lees meer

De Epic Games Store heeft nu een wishlist Horizon Zero Dawn komt naar pc
2

Reacties op: 'E3 2020 is geannuleerd'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Linksquest

  • 11 maart 2020 09:30
  Heel jammer dat de E3 zo achteruit is gegaan, het was iets waar ik vaak naar keek, vooral in de jaren 2006 t/m 2014 vond ik ze erg leuk, daarna is het ook hard berg af gegaan, zo erg dat ik vorig jaar alles maar hier gelezen heb en niks meer gekeken heb.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  StormFox

  • 11 maart 2020 11:24
  Hier valt niet meer tegenop te verzekeren en dus zullen alle grote (1000+) evenementen
  in zowel de VS als West Europa de komende 7 maanden worden afgelast.

  Heel snue, maar hopelijk kunnen sommige evenementen middels een livestream alsnog tot bloei komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.