Journalist hoort berichten over mogelijke annulering van E3

Journalist hoort berichten over mogelijke annulering van E3

Annulering wordt mogelijk deze week bevestigd

Journalist Andy Robinson geeft aan dat hij berichten hoort over de mogelijkheid dat E3 deze week officieel wordt geannuleerd.

Dat meldt hij op Twitter. "Als het op E3 aankomt, is het vaak moeilijk om feiten en vermoedens te scheiden, maar ik hoor echt geen goede dingen. Het zou mij niets verbazen als het deze week wordt geannuleerd - maar ik hoop van niet. Ik heb medelijden met iedereen achter de schermen die er alles aan hebben gedaan."

Na enkele jaren niet of alleen digitaal te zijn georganiseerd, staat E3, de populairste gamebeurs ter wereld, dit jaar weer op de planning van 13 tot en met 16 juni in Los Angeles. Diverse bedrijven hebben echter al aangegeven niet aanwezig te zullen zijn, waaronder Microsoft, Nintendo en - sinds deze week - ook Ubisoft. Sony is al geruime tijd afwezig op E3.

Hoewel de beurs officieel dus nog steeds doorgaat, lijkt Robinson genoeg te vernemen om te speculeren dat de beurs wordt geannuleerd. In een vervolgtweet meldt hij: "Ik hoop dat het nog doorgaat, maar ik hoor op dit moment teveel geluiden om er zeker van te zijn."

Toen E3 tijdens de coronapandemie niet werd gehouden, sprong The Game Awards-organisator Geoff Keighley daar op in door een alternatief te organiseren, genaamd Summer Game Fest. Sinds enkele jaren hoort daar ook een uitgebreide show bij, genaamd Summer Game Fest Kick Off-Live-show. Die wordt op 8 juni gehouden. Daarnaast hebben diverse bedrijven al laten weten eigen uitzendingen online te plaatsen rond de tijd van E3 en Summer Game Fest. Zo houdt Ubisoft een Forward Live-presentatie en zal Microsoft op 11 juni een Xbox Showcase en Starfield Direct uitzenden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Ik ben er wel rouwig om, ik volg nu een kleine 10 jaar het gamenieuws, en de E3 was altijd een gigantisch hoogtepunt. Content van gamer en insidegamer was altijd geweldig om te volgen, snachts langer opblijven om de grote persconferenties te kijken of juist een hele dag persconferenties inhalen. Ik heb zeer warme herinneringen bij de E3, enorm balen dat dat tijdperk voorbij lijkt. Ik vond zelf de coronajaren wat dat betreft al zeer matig vergeleken met de jaren daarvoor, en nu met losse evenementen lijkt het erop dat de grote bedrijven op deze manier doorgaan.

0

@DarkGoomy-1 Dit dus. Ik volg de E3 al meer dan 20 jaar, en tot een jaar of 3-4 terug was het structureel de leukste week van het jaar voor gamers. Oneindig veel nieuws, nieuwe games, console nieuwtjes en roddels uit de industrie, dat valt nu allemaal weg. Ik heb mooie herinneringen aan de eerste paar edities die door PU werden gevovered. Het halve blad in het teken van E3, bizarre reportages van Sony feestjes die uit de klauwen liepen, jammer dat dat nu allemaal weg valt.

0
test

@DarkGoomy-1 Klopt, ik mis dit evenement ook.

0

@DarkGoomy-1 eens!

0
test

@DarkGoomy-1 Helemaal mee eens. Ik vind het eeuwig zonde maar snap wel dat het op deze manier niet meer haalbaar is.

0

Aanbevolen voor jou