Het is vervelend wanneer we weer een treurige gebeurtenis in onze samenleving moeten beschrijven die wordt gekoppeld aan videogames, maar soms is er geen ontkomen aan. Twee jongens van 13 en 14 jaar hebben zondag vernieling aangebracht aan hun school in Doetinchem, volgens de schoolleiding vanwege het verbod om tijdens lestijden RuneScape en Habbo Hotel te spelen.

Ruiten en computers zijn kapot gegooid en tafels omver geworpen. Uiteindelijk kost het de school duizenden euro's schade. Het vermoeden dat deze actie te wijten valt aan het verbod op de videogames is er omdat deze regel voor een conflict tussen desbetreffende jongens en docenten heeft gezorgd. De jongens zouden uiteindelijk zo boos zijn geworden dat ze deze actie toen de school dicht was hebben uitgevoerd.

Werknemers van de school vinden het een treurige gebeurtenis. "We hadden deze twee jongens niet zo ingeschat. Dit gaat verder dan baldadigheid." Het tweetal heeft inmiddels bekend nadat ze zondag zijn opgepakt. Maandag kwamen ze weer vrij. De politie heeft aangegeven dat de jongens 'iets anders'  verklaren dan het verbod op RuneScape en Habbo Hotel als reden voor de baldadigheid, maar wil niet kwijt wat.

De school zegt morgen in gesprek te gaan met de ouders. Dat lijkt ons een prima plan, want opvoeding begint bij de ouders en niet bij een computergame.

Dank aan Grimmie voor het melden van dit nieuws.