Novalogic kondigt vandaag een nieuwe tactical shooter aan welke opvallend genoeg geen deel uit maakt van de Delta Force reeks. Joint Operations is de naam van deze game welke in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt zal komen. Het spel zal zich voornamelijk op de multiplayer concentreren waarin voertuigen een grote rol zullen spelen. Zowel in de lucht, op het land als op het water zullen de gevechten zich afwikkelen.

Als strijdtoneel is niet gekozen voor de Tweede Wereldoorlog en ook niet voor de Vietnam Oorlog. Het spel zal zich namelijk afspelen in Indonesië in de nabije toekomst. Hier hebben religieuze vrijheidsstrijders namelijk de hand weten te leggen op geavanceerd wapentuig en een interventie vanuit het westen was dan ook onontkomelijk.

Het spel bevat ook een singleplayer mode welke echter vooral bedoeld is om alvast te oefenen voordat je online de strijd in gaat. Dit is dus niet de hoofdbrok van het spel maar zal desalniettemin goed uitgewerkt zijn en ook cooperatief te spelen zijn. Het spel maakt gebruik van een verbeterde Black Hawk Down engine, wat vooral grootste landschappen met veel vegetatie betekend. Te voet zal je je dan ook goed tussen het struikgewas kunnen verschuilen. Novalogic vult de releaselijst voor dit einde jaar aan met de zoveelste delicatesse. Het worden zware tijden voor de gamers!