Molyneux gaf aan hoe Lionhead, de ontwikkelaar van Fable III, op het idee kwam John Cleese te vragen een stem in te spreken. "We werden geïnspireerd door mensen die zeiden dat Fable-games Monty Python-achtige humor hebben. Daarom hebben we gekozen voor John Cleese als de butler."

De rol van de butler in de game is kleren klaarleggen voor de speler. De butler kiest geschikte kleding aan de hand van wat de speler heeft bereikt. Mocht de speler een koning zijn, dan kan er gerekend worden op een mooie, luxe toga. "We hebben een enorme hoeveelheid dialoog en John Cleese die de speler op een sarcastische manier de hemel in prijst is helemaal geweldig!" voegt Molyneux toe.

Dynamisch pauzemenu

Tijdens de toespraak van Molyneux werd ook meer onthuld over de gameplay van Fable III. Het publiek kreeg onder andere een vernieuwde pauzemenu te zien. In tegenstelling tot voorgaande delen biedt Fable III als pauzescherm een aantal kamers waarin de speler kan rondlopen. Er is onder andere een kleedkamer beschikbaar waar mannequins de beschikbare kleding tentoonstellen. In deze kamer loopt ook de door Cleese ingesproken butler rond. Tenslotte is bekendgemaakt dat spelers hun gevonden of gekochte wapens online kunnen verkopen.

Natal-functionaliteit

Hoewel Molyneux heeft aangekondigd dat Fable III Natal-functionaliteit heeft, is er nog niets bekend over de exacte werking hiervan. "Natal is een geweldige aanvulling op de ervaring. Het voegt echt iets toe aan het Fable-universum", aldus Molyneux.

Fable III is in ontwikkeling bij Lionhead Studios en moet deze zomer uitkomen voor Xbox 360. In dit derde deel neemt de speler de rol van de zoon of dochter van de held uit Fable II op zich. Uiteindelijk zullen spelers regeren als koning of tiran.