Dit is niet de eerste keer dat Simmons een rol in een game vertolkt. Zo was hij president Howard T. Ackerman in Command & Conquer: Red Alert 3 en J. Jonah Jameson in Spider-Man 3. Die laatste rol speelde hij ook in de Spider-Man-films. Daarnaast is Simmons onder andere te zien in de series Law & Order en Oz en de films I Love You Man, Burn After Reading, Juno en de gameverfilming Postal.

Portal 2

Portal 2 is onderdeel van het Half-Life-universum. De puzzelgame speelt zich honderden jaren na de eerste Portal af, kort na de gebeurtenissen in Half-Life 2. Wederom is het laboratorium van Aperture Science de setting, dat is aangetast door de natuur. Hier moet de speler als Chell, die lange tijd kunstmatig in slaap is gehouden, wederom allerlei puzzels oplossen om langs verschillende gebieden te komen.

Daartoe krijgt de speler de beschikking over een portaalgeweer. Wanneer de speler op twee verschillende muren een portaal schiet, kan hij het ene portaal ingaan, om direct uit het andere te stappen. Op deze manier moet de speler puzzels oplossen om van punt a naar punt b te komen. In de multiplayermodus gaan twee spelers als robots gezamenlijk de uitdaging aan om puzzels op te lossen. Het spel komt op 22 april naar PC, PlayStation 3 en Xbox 360.