Zowel Jim Veevaert, hoofdbestuurslid van de Halo-franchise bij Microsoft, alsmede Jay Cohen, adjunct-directeur bij de afdeling Uitgeven, zijn beide door Bruckheimer ingelijfd om daar de afdelingen Productie en Ontwikkeling te leiden. Bruckheimer kondigde in 2007 al aan dat hij een eigen gamestudio wilde beginnen.

Overigens wilde Brukcheimer benadrukken dat hij geenszins van plan is om alleen maar games uit te brengen die gebaseerd zijn op zijn films of tv-shows, omdat de rechten daarvan meestal in handen zijn van de filmstudios. In plaats daarvan is hij meer geïnteresseerd in origineel materiaal dat wel zijn 'filmkenmerk' draagt. Hij laat Cohen en Veevaert bepalen welke games ze gaan maken.

C.V.

Jim Veevaert werkte de afgelopen acht jaar als hoofdbestuurslid bij Microsoft en fungeerde als tussenpersoon bij de relatie tussen Bungie Studios en Microsoft. Ook bracht hij Epic Games' Gear of War-reeks onder bij Microsoft en zorgde hij ervoor dat Rare meer uit Viva Piñata haalde door bijvoorbeeld een tv-show te creëren.

Jay Cohen was in zijn rol als adjunct-directeur de afgelopen tien jaar verantwoordelijk voor de uitgaven van enkele belangrijke franchise, waaronder Assassin's Creed, Rainbow Six, Prince of Persia, Splinter Cell en Rayman.