Nieuws
PlayStation 3

Jeff Grubb: ‘Sony werkt mogelijk aan PS3-emulator voor PlayStation 5’

‘Het kan even duren’

Geschreven door Marvin Toepoel op
Volgens journalist Jeff Grubb werkt Sony mogelijk aan een PS3-emulator voor de PlayStation 5, die PlayStation 3-spellen speelbaar maakt zonder te hoeven streamen.

Grubb zegt in zijn podcast van enkele Sony-insiders te hebben vernomen dat Sony naar mogelijkheden kijkt om een PlayStation 3-emulator voor de PlayStation 5 te ontwikkelen. Hij benadrukt dat dit niet op korte termijn gerealiseerd zal worden: “Het kan even duren.”

In de rest van de podcast uit Grubb vooral kritiek op Sony. Het bedrijf kondigde eerder deze week aan dat de PlayStation Plus-abonnementsdienst op de schop gaat. Onderdeel daarvan is de toevoeging van PlayStation 3-spellen, die alleen via streaming te spelen zijn de op de nieuwste PlayStation-consoles en dus niet offline gespeeld kunnen worden.

“Ik zou willen dat ze het ons gewoon vertellen. Zeg ons dat dit je boeit, want dit is wat ontbreekt in het PlayStation Plus-abonnement. Het komt op mij over alsof ze er niets om geven”, zegt Grubb in zijn podcast, doelend op de nieuwe abonnementen. 

Bron: Jeff Grubb

Dit artikel delen:

Lees meer

Activision Blizzard-staking gepland na schrappen vaccinatieplicht Apple iPhone SE (2022) - Lada met V12-motor
3

Reacties op: Jeff Grubb: ‘Sony werkt mogelijk aan PS3-emulator voor PlayStation 5’

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 3 april 2022 15:44
  Zodra ik mijn PS3 disc er in kan stoppen (al dan niet dat die em dan eerst moet 'ripoen' naar de interne drive), en ook PS Move support heb, dan zal ik zeker overwegen om een PS5 te kopen. Als ik weer opnieuw mn spellen moet kopen dan kunnen ze diep in de stront zakken.
  Overigene kunnen ze gewoon de huidige PS3 emulator voor de PC als basis gebruiken en die optimaliseren voor de PS5 hardware. Als homebrew kon draaien dan kon men dat zelf doen.

  Maar meneer Grubb begrijpt het zelf niet als hij nu klaagt dat PS3 games nu alleen te streamen zijn en niet te downloaden…. Voor dat te kunnen downloaden en spelen heb je een emulator nodig, en zoals hij zelf schrijft duurt dat dus nog even.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • waterdemoon

  • 3 april 2022 15:47
  @SuperDre modernvintagegamer heeft hierop al gereageerd, baast dat grubb veel lekt, speculeert hij ook veel en dit is een van die speculaties

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 3 april 2022 23:41
  Logisch, Sony moet wel als ze PS3 games op de lange termijn willen blijven aanbieden via PlayStation Plus. Die PS3 server blades voor eeuwig blijven onderhouden is geen optie, dus dan moet je het op recente hardwaren emuleren. Doen ze dat niet zal er een dag komen dat Sony alle PS3 games van PS+ moet verwijderen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.