Football Manager 2005 is de nieuwste managementgame van Sports Interactive, de ontwikkelaar van de Championship Manager reeks, veruit de beste reeks voetbalmanagers. Omdat Sports Interactive echter weg ging bij uitgever Eidos moest men echter een nieuwe naam voor de reeks kiezen.

Een nieuwe feature in Football Manager 2005 is de toevoeging van foto's bij alle spelers in het spel. Men liep hierbij echter tegen een klein probleem aan, want naarmate de tijd in het spel verstrijkt zullen de oudere spelers vertrekken en een nieuwe generatie zijn intrede maken. Deze generatie voetballers is echter nog compleet onbekend en daar zijn dus geen foto's van.

Sports Interactive vondt echter een oplossing: men gaat op zoek naar onbekende mensen die als de nieuwe generatie voetballers door het leven moeten. En jij maakt kans om daarbij te horen! Simpelweg een formuliertje invullen op deze website en voor je het weet ben je straks een sterspeler die FC Twente naar de overwinning van de Champions League brengt.

Om in aanmerking te komen voor de rol van voetballer dien je wel tussen de 18 en 22 jaar oud zijn. Voetballen doe je nou eenmaal niet met een rollator. Ben je ouder dan 22, dan maak je echter kans om één van de nieuwe stafleden te worden.