Saboteur is het nieuwste next-gen project van de studio Pandemic, dat al verantwoordelijk is voor Mercenaries, Star Wars Battlefront en Full Spectrum Warrior. De game gaat om een Ier die wraak wil nemen op de nazi's in het vrij te verkennen Parijs, waar hij als autoracer is beland. Uit een interview met de makers zijn enkele zeer interessante feitjes naar boven gekomen.

Saboteur mixt stealth met actie op een specifieke manier. Het stealth-aspect zal niet heel sloom zijn en je zult dan ook niet allerlei lichamen moeten verstoppen. Bovendien zullen de Duitsers je niet meteen verrot schieten. Het zijn bezetters, die niet bij elk incident de trekker overhalen. Zo kun je eerst een knokpartij beginnen, en wanneer het echt te gortig wordt zullen de nazi's hun  vuurwapens tevoorschijn halen.

Over het aanbod van voertuigen zegt ontwikkelaar Trey Watkins: "Als je het kunt zien, kun je erin. Je zult tanks zien en erin kunnen. Je kunt in elke auto op straat, en motors, fietsen, vliegtuigen..." Hopelijk geldt dat ook voor de gigantische zeppelin die we op een screenshot zagen.

Saboteur is een actievolle stealthgame, en die actie zal zeker geen ondergeschoven kindje worden. Zo zul je bijvoorbeeld een nazileider moeten vermoorden tijdens een massabijeenkomst en zul je een vuistgevecht hebben op de top van de Eiffeltoren. Andere missies betreffen het stoppen van een wapentransport per trein en het in de fik zetten van een nazi-zeppelin. Er zullen meerdere van zulke intense actiemomenten in het eindproduct zitten.

Saboteur verschijnt op de next-gen consoles in 2008.

Kunnen we ook in deze zeppelin?