Terwijl Sony en Nintendo beide uit Japan komen en daarom hun console eerst in het land van de rijzende zon uitgeven, draait Microsoft de boel om. Dit Amerikaanse bedrijf zal namelijk de Xbox eerst in Amerika uitgeven en vervolgens pas in Japan en Europa. Omdat er echter zoveel consoles nodig zijn voor de Amerikaanse launch, denken analisten dat de Japanse launch een stuk later zal komen. En het gaat zelfs zover dat we nu geruchten hoorden over een mogelijke release in Maart 2002!

Dat de Amerikaanse release op 8 November zal zijn, staat zo goed als vast. Over de Japanse markt moeten we ons dus nog druk gaan maken. Microsoft kan wel eens serieus in de problemen komen als de Japanse markt niet naar hun hand wordt gezet. Ontwikkelaars zoals Capcom, Namco en Squaresoft zijn allen van Japanse origine en toch wel belangrijker dan bijvoorbeeld Activision of Ubisoft.

Over de Europese launchdatum is helaas nog steeds niet bekend. Wij rekenen erop dat deze in het voorjaar van 2002 zal plaatsvinden.