Jack Tretton, de grote baas van Sony Amerika, zegt dat ontwikkelaars langzaam maar zeker hun games eerst op de PlayStation 3 maken en ze daarna pas naar andere consoles overzetten. Dit in tegenstelling tot de situatie tot nu toe, waar veel ontwikkelaars vooral voor de Xbox 360 en PC ontwikkelden en daarna met de PS3-versie aan de slag gingen.

"Een voorbeeld hiervan is EA's Burnout Paradise. Ontwikkelaars melden ons [Sony] dat ze door eerst voor de PS3 te ontwikkelen gebruik maken van de mogelijkheden die de hardware hen biedt. Hierdoor zien we enorme vooruitgang in wat men uit de development kits kan halen."

Natuurlijk zou Tretton wel gek zijn wil hij slecht nieuws melden over de console van zijn bedrijf, maar als we er van uit gaan dat hij de waarheid spreekt, dan is dat natuurlijk een positieve ontwikkeling voor Sony en PS3-eigenaren. Immers, we hebben intussen al te maken gehad met diverse niet al te complimenteuze overzettingen naar de console, zoals The Orange Box. "In 2008 ga je wat mooie dingen zien van de third party partners." We houden onze ogen open, Jack.