De gamingindustrie heeft zoals velen al weten haar eigen dorpsgek, Jack Thompson. Jack haat alles wat betrokken is bij gaming - bij uitstek Rockstar - en demoniseert zo'n beetje alle controversieele games. Nu neemt niemand deze heetgebakerde advocaat nog serieus (gelukkig), maar wat hij nu beweert gaat wel heel erg ver.

Jack verdenkt de Amerikaanse regering ervan een samenzweringsverband gesloten te hebben met de gehele gaming-industrie (gamepublishers en grote ontwikkelaars), zodat het voor de regering mogelijk is kinderen naar Irak te lokken zonder dat de tere kinderzieltjes het zelf doorhebben (voornamelijk met shooters dus). Nu weten we dat America's Army niet gemaakt was om de Amerikaanse jeugd te demotiveren voor deelname in de oorlog, maar dat er een geheime samenzwering zou zijn tussen de gehele videogame-industrie en 'the US department of defense' gaat toch wel heel erg ver. Volgens Jack is het de bedoeling dat de jeugd oorlog cool of hip gaat vinden, wat zou leiden tot meer aanmeldingen bij het leger.

Ons lijkt dit meer een schreeuw om aandacht dan daadwerkelijk een goed overdachte beschuldiging. Dus Jack, niet zo disrespectvol voor de 'troops in Irak', want wij zien je graag een keer zelf tussen de mijnen dansen.