Dé man achter de Xbox, J Allard, is al verscheidene malen geinterviewd. Ditmaal was de Italiaanse site nextgame.it aan de beurt.

Allerlei vragen over verschillende onderwerpen komen weer aan bod. Het ontstaan van het idee van de Xbox, de hardware, games, dvd speler etc. Ook wordt weer de vraag gesteld waarom de GPU van 300 naar 250 Mhz is gegaan. De reden is, dat de CPU sneller geworden is en de GPU langzamer om het meer in balans te brengen. Waarom een 300 mhz GPU als de processor het toch niet bij kan houden? Dat is eigenlijk de reden, alleen verwoord J Allard het ietsje mooier .

Dat hij een echte PR man is blijkt ook weer uit het antwoord op de vraag wat de audio chip zo bijzonder maakt. De details zeggen eigenlijk ook al genoeg, aangezien deze chip 256 voices (64 3D Voices) heeft om maar wat te noemen. Ook bevat de Xbox direct sound en direct music waardoor het makkelijker is voor de developers en er meer uitgehaald kan worden.

Nog een interessant gegeven is het feit dat de Xbox geen modemondersteuning krijgt. Want deze zijn niet snel genoeg volgens MS. Daarom heeft iedereen met een normale modem of Casema aansluiting pech, je kunt alleen maar internetten via de 10/100 mbit ethernet kaart (dus échte kabelaansluitingen of xDSL e.d.). Maar gelukkig kun je wel via een LAN spelen, ook samen met pc's.

Voor de rest van de informatie kun je naar het interview surfen.