Er was nogal wat ophef over de naamsverandering van de nieuwe console van Nintendo. Veel gamers vonden de naam Revolution beter klinken dan het huidige Wii. Een grote groep was ondertussen al gewend aan de naam Revolution en Wii zou ook zeker niet zo lekker klinken.

De grote baas van Nintendo, Saturo Iwata, heeft vandaag de naam Wii verdedigd. Hij zei in een persconferentie dat hij blij was dat hij meegeholpen had in het creatieve proces van het bedenken van de naam. Hij zei ook nog dat een naam van een console eigenlijk niets zegt over de console zelf. De Game Boy kwam ter sprake als voorbeeld, want ook op deze naam was veel kritiek. Er waren zelfs vragen of vrouwen überhaupt wel op de handheld zouden mogen spelen. Ondanks de bekritiseerde naam, is de Game Boy wel nog steeds de best verkopende handheld ooit. Iwata zei het volgende:

"I have never thought the name was a mistake. Some people seem to have a problem with it now, but I think they'll grow to like it." Look at the Game Boy, Iwata argued - that name was also criticised, with some saying it suggested girls were excluded from playing with the handheld. But once the Game Boy caught on, so did the name."

Op dezelfde conferentie werd gevraagd naar de geruchten over een handheld van Microsoft, en of dit de strategie van Nintendo zou veranderen. Iwata zei daarop dat Microsoft moet doen wat het wil doen, maar dat Nintendo hier niet direct op zou inspelen.