Itagaki's Valhalla Studios richt zich op één game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Itagaki, vooral bekend van zijn werk aan de Ninja Gaiden-games, meldt dat het team van Valhalla al haar aandacht richt op één enkele game. Het zou volgens hem niet effectief genoeg zijn om meerdere projecten tegelijk te laten doen door een team van slechts vijftig medewerkers. Hij is van plan om de komende tijd meer mensen aan te nemen met voldoende bruikbare kennis van veel verschillende landen. "We beginnen pas met een nieuwe game als we bijna met de oude game klaar zijn", aldus Itagaki.

1.000 flesjes sake

Itagaki meldt dat het lopende project van Valhalla een schaal heeft zoals hij nog niet eerder in zijn vorige games heeft verwerkt. Op de vraag hoe lang de game al in ontwikkeling is gaf de ontwikkelaar geen duidelijk antwoord. Wel gaf hij als hint dat hij tijdens de ontwikkeling al minstens "1.000 sake flesjes" erdoorheen heeft gejaagd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou