Wie het nieuws ook maar een beetje volgt, weet dat het conflict tussen Israëliërs en Palestijnen nog steeds bezig is. De ene keer pleegt Hamas een zelfmoordaanslag waarbij vele burgerdoden vallen, de andere keer bezetten kolonisten tegen de VN-regels in gebied van Palestijnen. En wanneer één van beide partijen ook maar een centimeter toegeeft, is dat meestal van korte duur.

Dat klinkt om moedeloos van te worden, maar er is hoop! En die hoop komt van een computerspel. De 'serious game' Peacemaker is namelijk verschenen, waarbij de speler de rol aanneemt van de Palestijnse president of de Israëlische premier en een einde moet zien te maken aan het eeuwigdurende conflict. De game is een sim en aan de hand van actualiteiten en jouw eigen acties ontspint het conflict zich in negatieve of in positieve zin.

Uitgever Manifesto Games heeft ervoor gezorgd dat Peacemaker nu ook commercieel beschikbaar is (voorheen was het een studentenproject). Het met een aantal prijzen beloonde Peacemaker is hier te downloaden voor $ 19,95 voor Windows 2000/XP of de Mac. De demo kun je via dezelfde link downloaden, ook kun je er een trailer zien.