Ook dit jaar zal Electronic Arts sportafdeling rond de kerst weer met een nieuwe Fifa game komen, in de vorm van FIFA 2003. En net als vorige jaren wordt er ook nu weer gezegd dat het spel een ongelooflijke vernieuwing zal zijn. De vraag is in hoeverre we dit moeten geloven.

FifaBenelux wist een interview te regelen met iemand die op een EA Play Event geweest is om FIFA 2003 te spelen. Deze persoon sprak in zijn stuk ook weer erg veel over de graphics van de game, iets waarvan we weten dat het altijd wel snor zit. Zal de gameplay dan weer ondergeschikt aan de graphics zijn?Vervolgens valt ook de snelheid van uitvoering van zowel moves als passes op en draait het spel ook echt soepel op een minimaal systeem. Het passen is nu echt echt héél vloeiend, het doet me zelfs denken aan het briljante International Super Star Soccer. Er zijn trouwens ook een heel aantal nieuwe loop, tackel en schotanimatie in FIFA 2003 geimplementeerd. Een EA correspondent wist me te vertellen dat er om en bij de 1000 speler animaties zullen zijn in de uiteindelijke versie van het spel.

Mensen die reageerden op het artikel op FifaBenelux somden gelijk ook even de dingen op die weer niet verwerkt worden in de nieuwe Fifa game: de AI van de keepers, de sluwheid van de verdediging, solo akties die altijd kunnen. We zullen het wel zien..

Met dank aan Xrenity voor het melden van dit nieuws.