Tijdens de E3 werd het al duidelijk dat Nintendo nog niet alles heeft prijsgegeven over haar nieuwste console, de Wii. Er werd verteld dat in de Wiimote een soort van luidspreker zit waaruit geluid komt.

Nu blijkt Nintendo een aantal domeinnamen op het internet heeft geregistreerd waaronder wiikaraoke.com. Gezien het feit dat Nintendo niet staat voor achteruitgang, lijkt het zeer waarschijnlijk dat de Wiimote ook een microfoon bevat zoals ze al zagen bij games als Mario Party.

Aangezien Nintendo zich wil richten op een hele grote doelgroep waaronder ouderen en kinderen zou een microfoonfunctie in de Wiimote bijna onmisbaar zijn. Denk aan games als Nintendogs of Odama. De Wii heeft een ingebouwde draadloze internet functionaliteit waardoor het mogelijk zou zijn dat de Wiimote Voice over IP kan ondersteunen. Dit opent weer nieuwe mogelijkheden die vergelijkbaar zijn met een Xbox Live headset en zo zou de Wiimote als telefoon gebruikt kunnen worden. Hiermee kan Nintendo inderdaad een grote doelgroep bereiken.

Nintendo heeft dit gerucht nog niet bevestigd, maar veel zaken wijzen erop dat dit gerucht wel erg goed mogelijk zou zijn en het eigenlijk stom van Nintendo zou zijn als het niet waar is.