De redactie van GameSen is diep in de portomonnee gedoken en ze kwamen er achter dat er nog genoeg geld in zat voor een nieuwe spelcomputer. En aangezien de Gamecube via de verschillende importkanalen net in de winkels lag, werd er besloten om die console maar aan te schaffen.

GameSen is zo vriendelijk geweest om hun eerste ervaringen met de Gamecube met ons te willen delen: wat resulteert in een leuk artikel waarin je de Gamecube van binnen en buiten leert kennen.Het bovenaanzicht van een console moet tot de verbeelding spreken. Dit is immers het gezicht van 't systeem. Het gezicht van de GameCube heeft in het midden een grote glimmende cirkel met daarop in crèmekleur Nintendo GameCube geschreven. Rechtsonder zit een knop met daaromheen Open ingebrand. Druk hierop en de deksel floept met een zacht klikje open. Linksboven zit een lichtgrijze knop met het magische woord Power. Druk deze in en een mooi oranje licht tussen de Open- en Reset-knop geeft aan dat er gespeeld kan worden. De Reset-knop heeft zich linksonder genesteld en kent een iets andere functie dan je zou denken. Aan de hand van wat de spelontwikkelaar prefereert, heeft een druk op de Reset-knop een zachte of een harde reset tot gevolg. Bijvoorbeeld: bij Luigi's Mansion gaat het spel terug naar het titelscherm, maar bij Super Monkey Ball gaat de hardware helemaal terug naar de opstartscherm van de GameCube. Elke reset heeft als gevolg dat niet gesavede data verloren is. Detail: alle knoppen zijn verzonken. Wrijf met je hand over de bovenkant van de GameCube en je voelt geen uitsteeksels. Veilig voor de kinderhandjes!

Voor die mensen die nog niet hebben kunnen zien hoe klein de gamesmachine daadwerkelijk is, wordt er ook nog even verteld dat de grootte van de Gamecube ongeveer 10 CD doosjes op elkaar gestapeld bedraagt.

Voor meer Gamecube wetenswaardigheden klik je hier.