Nieuws
Gambitious

Investeren in indiegames via Gambitious nu ook in Nederland

Geld verdienen met indiegames

Geschreven door Michel Musters op

De Nederlandse indiegame-uitgever Gambitious geeft nu ook in Nederland mensen de mogelijkheid om in games te investeren. Dit was sinds 2014 al mogelijk in de Verenigde Staten.

Beleggers kunnen in indiegames die in ontwikkeling zijn investeren. Wanneer de game wordt uitgebracht in inkomsten genereert, deelt de belegger voor vijf jaar mee in de inkomsten. Vanaf vandaag hebben particuliere beleggers in Nederland ook die optie.


Ontwikkelaars hebben als voordeel dat hun ontwikkelkosten op voorhand (deels) worden terugverdiend. Onder andere Flying Wild Hog (Shadow Warrior) en CroTeam (Serious Sam) maken van de service gebruik. Investeerders kunnen via de website zien welke gameprojecten er lopen, hoever ze al zijn gefinancierd en wanneer de games uit moeten komen. Gambitious zelf houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat de betreffende games ook ontwikkeld worden en uitkomen.

CEO Paul Hanraets: "Ik zie in deze tijd mensen, met name veel ondernemers, op zoek gaan naar een manier om hun vermogen, geld waarvoor ze vaak jaren hard hebben gewerkt, op een goede manier in te zetten. De bank levert momenteel, met de extreem lage rente, nauwelijks iets op. Gambitious biedt deze groep nu een alternatief, door te investeren in Indie Games."


Hanraets laat weten dat beleggen in games van Gambitious tot nu toe geen windeieren legt voor beleggers: "Van de negen titels die wij tot nu toe door institutionele beleggers hebben laten financieren, verdienden er zeven games de investering binnen één maand terug. De beste reden om in te stappen, het zijn tenslotte de resultaten die tellen." Beleggers kunnen vanaf 2254,75 euro investeren.

De service is pas nu in Nederland gelanceerd, omdat beleggersmarkten in Nederland en Polen nu een vrijstelling van de vergunningsplicht hebben gekregen van de toezichthouder (AFM). Gambitious heeft werknemers in Nederland, de VS en Zweden.

Dit artikel delen:

Lees meer

RPG Maker Fes aangekondigd voor Nintendo 3DS Yu Suzuki bespreekt de druk bij het maken van Shenmue 3
3

Reacties op: Investeren in indiegames via Gambitious nu ook in Nederland

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • SuperDre

  • 25 augustus 2016 13:45
  Ja, hij zal zeggen dat het wel 'windeieren' legt voor de belegger…. Rendement uit het verleden is geen garantie voor de toekomst.. ben benieuwd hoeveel de andere games dan dus verloren hebben..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MichelMusters

  • 25 augustus 2016 14:14
  @SuperDre Windeieren staat niet in quotes, dus dat komt van ons, niet van het bedrijf. Even voor de duidelijkheid!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Multimediafeest

  • 25 augustus 2016 23:06
  Heeft iemand hier al een ervaring met dit bedrijf?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.