De E3 is alweer een paar maanden voorbij, maar nog steeds komen de interviews volop binnen. Zo had Nintendo.nl (de officiele site) een interview met Miyamoto, de geestelijk vader achter veel Nintendo figuren zoals Mario en Donkey Kong.

In dit interview gaat het vooral over de toekomst van de Nintendo 64 en het ontbreken van een multiplayer-optie in de console.

Met dank aan [CHICK]Carolientje voor de tip.Het viel ons op dat Nintendo tijdens de persconferentie met geen woord repte over de on-line-mogelijkheden van de GameCube, terwijl concurrenten Sony en Microsoft on-line gamen juist als een revolutie in de wereld van de videogames presenteerden. [...] On-line games bestaan al heel lang, het is heel gemakkelijk om te stellen dat deze de toekomst zullen zijn van de videogames. Natuurlijk zullen de hardware-fabrikanten die zich bezig houden met on-line technologie, roepen dat dit de toekomst is. Het is echter niet de gehele toekomst van de videogames, slechts een deel ervan. In veel landen is de infrastructuur bijvoorbeeld niet toereikend om massaal on-line gaming te kunnen ondersteunen, en ik vraag me ook af hoeveel spelers er echt zitten te wachten om te spelen over het internet. Wanneer wij proberen vernieuwende games te maken, denken wij niet vanuit de technologie, maar vanuit de spelers. Waar hebben zij behoefte aan? Zo komen we op eigen idee├źn om nieuwe spelervaringen te leveren. [...] Echter, op het moment dat het daadwerkelijk mogelijk is om on-line gaming toegankelijk te maken voor de massa, zullen we ons daar zeker ook op richten. Hoe ver Nintendo zal komen met deze gedachte valt enkel in de praktijk te bezien, maar dat is iets wat we zeer binnenkort te weten zullen komen.