Darren schrijft: "Gamez.nl heeft American McGee geinterviewd.":

Alice toch wel 1 van de meest bizarre games die dit jaar nog gaat verschijnen. Deze game is iedergeval niet voor kleine kindertjes dat is een ding wat zeker is.

Gamez.nl heeft dus een interview die je hier kan vinden.

In de game Alice speel jij natuurlijk Alice, het meisje het het "lieve" sprookje natuurlijk. Je bent weer terug in wonderland en je opdracht is om "the queen of hearts" een kopje kleiner te maken. Een zware klus voor zo'n klein meisje zou je denken, dat valt wel mee want ze heeft toch wat leuke goodies. GameZ: Waarom heb je gekozen voor een third-person actiegame, en niet de voor jou vertrouwde first-person aanpak?

McGee: De keuze voor third-person is voor Alice erg logisch, omdat we de speler niet het idee willen geven dat je jezelf speelt - je speelt Alice. Je moet haar dan ook observeren en haar persoonlijkheid kunnen bestuderen door middel van de animaties in de verschillende fasen van het spel. Alice lijdt aan posttraumatische psychische afwijking, en één van de symptomen daarvan is dat dergelijke mensen zichzelf zien zoals je Alice zelf in het spel bekijkt. Dat past dus perfect. Nog heel even wachten en je kan de game Alice kopen bij je gamesboer. De game ziet er erg goed uit vindt ik, een echt kunstwerk. We bedanken Darren voor deze tip.