Bethesda was de rechtszaak met Interplay aangegaan omdat Interplay in de ogen van Bethesda geen recht meer had op de rechten om een MMO die zich afspeelt in het Fallout-universum te produceren. In de overeenkomst die beide partijen waren aangegaan op 4 april 2007 had Bethesda namelijk vast laten leggen dat Interplay voor 4 april 2009 volwaardig begonnen moest zijn aan het project en hiervoor ook voldoende financiële middelen bedongen had. Volgens Bethesda was Interplay hier op beide punten niet in geslaagd, hoewel Interplay zelf aan gaf op die datum al bezig te zijn met het project in samenwerking met ontwikkelstudio Masthead Studios. De rechter besloot echter dat Interplay nog wel recht had om de Fallout-MMO te maken.

Toestemming

Met deze uitspraak op zak mag Interplay nu gewoon verder werken aan Project: V13, de werktitel van de Fallout-MMO. Daarnaast heeft Interplay toestemming gekregen om de Fallout Trilogy pack, waarin de oude delen uit de Fallout-reeks gebundeld zijn, uit te geven. Dit laatste probeerde Bethesda ook tegen te houden, omdat dit verwarring zou scheppen met het uitgeven van hun Game of the Year-editie van Fallout 3.

Het is nog niet bekend wanneer de Fallout-MMO moet verschijnen, aangezien de laatste uitspraak hierover uit 2006 stamt, waarbij Interplay mikte op een release in 2010.