Zoals het een grote uitgever als EA betaamt, komt Tiger Woods naast de PSP ook naar de Nintendo DS. Eigenlijk was dit al wat langer bekend, maar naast de aanwezigheid op de NDS releaselijst, was er verder nog maar bijster weinig over losgelaten. Dat is sinds vandaag niet langer het geval, want men heeft eindelijk wat details onthuld.

Het spel zal om te beginnen support bieden voor vier speler draadloze multiplayer. Hierbij staan vijf gelicenceerde golfbanen tot je beschikking en is er ook een eigen ontworpen baan aan toegevoegd die tevens in de console versies terug te vinden is.

Geheel nieuw en eigenlijk de belangrijkste feature van deze versie, is het gebruik van de touchscreen van de Nintendo DS. Door een sleep en slagbeweging te simuleren met de styluspen over het scherm, kun je namelijk de kracht en richting van de slag bepalen wat meteen weer een geheel nieuwe manier van golfen betekent.

Interessante gameplay dus, maar over de screens zijn we wat minder te spreken. Deze komen grafisch namelijk niet echt in de buurt van de PSX/N64 graphics die de NDS zou gaan bieden. Vergelijk bovenstaande screens bijvoorbeeld eens voor de grap met de PSP screens van dezelfde game en het kwalitatieve verschil is je meteen duidelijk. Zoals andere games echter hebben laten zien, kan de NDS echt wel beter dan dit.