In de blogpost stelt Firor dat het team momenteel druk bezig is om goldfarmers en bots actief uit de game te verwijderen. Daarnaast werkt het team aan verschillende fixes waardoor quests niet langer geblokkeerd moeten zijn. Deze updates worden continu uitgerold. In een grote update, Update 1, worden andere dingen aangepakt.

Zo wordt er een eerste Adventure Zone toegevoegd voor groepen van Veteran Rank 1. Daarnaast kunnen spelers straks zien wie hen gedood heeft en hoe dat is gebeurd. Het aantal toegekende Alliance Points wordt aangepast naar het aantal spelers dat hierbij is aangesloten. Ook worden er animaties aangepast en de Combat-mogelijkheden getweakt om de balans te verbeteren. 

Toekomstige updates

Naast de uiteenzetting van Update 1, komt Firor ook met een lijst van toekomstige toevoegingen aan The Elder Scrolls Online. Deze worden in de loop van 2014 en later uitgerold. Zo moet er onder meer een rechtssysteem komen dat in werking treedt als je computergestuurde personages berooft en doodt. Er komen twee nieuwe Veteran Dungeons en een nieuwe regio om in aan de slag te gaan. Ook worden paardenracen toegevoegd en de mogelijkheid om je uitrusting van een eigen tintje te voorzien. De complete lijst is te vinden op de officiële site van The Elder Scrolls Online.