Vampire: The Masquerade - Bloodlines is de tweede game van Activision die zich baseert op de bekende Pen & Paper RPG. Met Bloodlines gooit men het over een aanzienlijk andere boeg dan we van de voorloper, Redemption, gewend waren. Het spel wordt namelijk vanuit eerste persoonsperspectief gespeeld en je krijgt rechtstreekse controle over je karakter. Op het eerste gezicht lijkt het dan ook een first person shooter, maar niets is minder waar. Vampire is namelijlk een die-hard RPG, iets wat blijkt uit de walkthrough filmpjes die bij Gamesdomain te vinden zijn.

Momenteel staan twee van de vijf filmpjes online. Het eerste filmpje laat zien hoe je in Vampire een karakter creëert en punten verdeelt op de verschillende aspecten van het karakter. Dit systeem werkt aanzienlijk anders dan bij de meeste RPG's, omdat je voor bepaalde groepen eigenschappen, een bepaald aantal punten tot je beschikking krijgt. Deze dien je enkel binnen deze groep te besteden. Hoeveel punten je per groep krijgt, is afhankelijk van één van de zeven classes die je aan he begin uitgekozen hebt.

In het tweede filmpje zien we onder andere hoe class en geslacht in vloed hebben op de conversaties in het spel. In Bloodlines zal namelijk heel wat afgebept moeten worden. Ook krijgen we, in het eerste filmpje reeds, te zien hoe je experience vergaart door quests te voltooien. Ook zien we hoe de bloedhonger van een vampier gestild dient te worden. Het spel maakt gebruik van de Half-Life 2 Source engine, dus grafisch lijkt alles alvast goed te komen.

De filmpjes zijn zéker het bekijken waard en geven je een enorm goede indruk van wat je van het spel mag verwachten, met duidelijke uitleg en geen gehaast PR babbeltje. Zeker downloaden dus. De komende drie dagen verschijnen ook de overige drie delen van de walkthrough online.