De Phantom doet zijn naam eer aan. Ooit als onwijs gave, retestrakke gadget aangekondigd, zweeft de console van Infinium Labs steeds meer als spook door de games-industrie. Soms hoor je nog eens wat van het apparaat, zoals een maand geleden toen men bekend maakte een slordige 10,5 miljoen dollar nodig te hebben om de console op de markt te kunnen brengen. Over het quitte spelen of het maken van winst werd niet eens gesproken.

Het bericht dat onlangs het internet op gerild is, is echter een mooie paradox met het bericht van een maand geleden. Het schijnt Infinium Labs toch op de een of andere manier toch gelukt te zijn geldschieters te vinden, want men kondigt trots aan dat de console op de aankomende Consumer Electronics Show in Las Vegas (6 t/m 9 januari) aan de pers getoond zal worden!

Samen met Microsoft's 'Mobile and Embedded Devices Division' zal de Phantom in een pre-show evenement aan de aanwezige journalisten toegelicht worden.

De Phantom zal, zo maken we op uit het persbericht en de afgelopen verhalen, een erg mainstream gericht multimedia apparaat worden, waar een aangepaste versie van Microsoft's Windows XP als besturingssysteem voor gebruikt zal worden. Er zijn al flink wat uitgevers geïnteresseerd in de Phantom en volgens Infinium zullen grote spelers als Atari en Vivendi Universal de console gaan ondersteunen. We zullen er binnenkort wel meer over horen.