Infinity Ward mocht eigen project kiezen na MW2 | Gamer.nl

Infinity Ward mocht eigen project kiezen na MW2 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens dit coument zou Infinity Ward mogen opereren als een onafhankelijke ontwikkelstudio, mits Modern Warfare 2 op tijd werd afgeleverd. De studio mocht zelf kiezen waar het aan zou gaan werken en wanneer die game zou uitkomen. Daarvoor bracht de studio elke twee jaar in november een Call of Duty-game uit.

Het document dat Game Informer in zijn bezit heeft, betreft een Memorandum of Understanding (MoU), een meer formele variant op een herenakkoord. De MoU is opgesteld tu en Activision en Infinity Ward aan de ene kant, en Vince Zampella en Jason West, de toenmalige managers van Infinity Ward, aan de andere kant.

Omdat Zampella en West niet meer werkzaam zijn bij Infinity Ward, is de MoU naar verwachting niet meer geldig. Het tweetal werd in 2010 door Activision ontslagen, omdat ze onderhandelingen zouden voeren met concurrent Electronic Arts. Op 29 mei begint er een rechtszaak tu en Activision en West en Zampella. Infinity Ward heeft met een ander management de game Call of Duty: Modern Warfare 3 gemaakt, deze werd in november 2011 uitgebracht.

Black Ops 2 in gevaar

Game Informer meldt dat de release van Call of Duty: Black Ops 2 mogelijk in gevaar is door de MoU. In het document staat dat Infinity Ward het alleenrecht heeft om Call of Duty-games te maken in het heden en de toekomst, terwijl Black Ops 2 zich deels in 2025 afspeelt. Het vertrek van West en Zampella betekent waarschijnlijk echter dat het document niet meer geldig is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou