Indiegame Monument Valley weer populair door House of Cards | Gamer.nl

Indiegame Monument Valley weer populair door House of Cards | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Dat blijkt uit onderzoek van Appfigures, een bedrijf dat statistieken over app-winkels bijhoudt.

In het derde seizoen van House of Cards speelt president Frank Underwood (Kevin Spacey) indiegame Monument Valley, die al eerder door Apple werd opgemerkt als één van de beste mobiele games van 2014.

Door de House of Cards-scènes waarin Monument Valley voorkomt, is de verkoop van de game explosief toegenomen. Monument Valley-ontwikkelaar Ustwo heeft niet betaald voor het gebruik van de game in de serie. De makers van House of Cards wilden volgens Ustwo een game op een fraaie manier in een serie presenteren, zo meldt Busine Insider.

Ook indiegame The Stanley Parable komt in het derde seizoen van House of Cards voor. In het tweede seizoen speelde Underwood Call of Duty.

Escher

Monument Valley verscheen in april van vorig jaar voor iOS en een maand later voor Android. Eind 2014 kwam de uitbreiding Forgotten Shores uit, die extra levels toevoegt.

In Monument Valley moeten spelers door een Escher-achtige wereld navigeren. Door de camera te draaien kunnen optische trucs worden gebruikt om normaliter onmogelijke paden te creëren.

Piraterij

Ustwo maakte eerder bekend dat 80 procent van de inkomsten van iOS afkomstig zijn. Google Play was goed voor 13,9 procent. Daarnaast meldde Ustwo dat slechts 5 procent van alle installaties van Monument Valley op Android-apparaten voortkwamen uit een betaalde aanschaf van het spel.

Downloaden

Monument Valley is voor 3,59 of 3,99 euro te downloaden voor respectievelijk Android en iOS.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou