Indie-ontwikkelaars: G2A net zo slecht als illegaal downloaden

Indie-ontwikkelaars: G2A net zo slecht als illegaal downloaden

Indie-ontwikkelaar Mike Rose moedigt spelers aan om geen games te kopen op de grijze markt van G2A. In plaats hiervan heeft hij nog liever dat zijn spellen illegaal worden gedownload.

Mike Rose, de oprichter van indie-uitgever No More Robots, heeft op Twitter zijn onvrede geuit over de digitale marktplaats G2A. Hij roept spelers zelfs op om games illegaal te downloaden, in plaats van deze te kopen op de grijze markt. "In beide gevallen verdient de ontwikkelaar niks, dus dan hebben we liever dat G2A ook niks verdient", aldus Rose.

De onvrede van Rose komt door betaalde advertenties van G2A op Google, waarin onder andere het spel Descenders van No More Robots wordt geadverteerd. Wanneer spelers nu echter zoeken naar het spel, krijgen ze bovenaan eerst de G2A-advertentie te zien en daaronder pas de links naar de officiële retailers. Bovendien is het niet mogelijk om de advertentie uit te schakelen.

Rage Squid, de ontwikkelaar van Descenders, sluit zich aan bij de uitspraak van Mike Rose. ook Rami Ismail, mede-oprichter van de Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer, zegt op Twitter liever te willen dat spelers zijn games illegaal downloaden, dan dat ze deze kopen via een grijze markt als G2A. Ismail vult hierbij aan dit soort grijze markten zorgen voor veel tijdverlies bij ontwikkelaars, door het moeten onderzoeken van klachten over neppe codes en spelers die hun geld terugvragen.

G2A is een digitale marktplaats dat wordt omschreven als een grijze markt. Dit houdt in dat het mogelijk is om downloadcodes voor games aan te schaffen die worden aangeboden door tussenpersonen, vaak voor een goedkopere prijs. Door de slechte controle van G2A komt het echter regelmatig voor dat codes op een dubieuze manier zijn verkregen of niet werken. Bovendien verdienen de ontwikkelaars van de spellen niks aan de verkopen op G2A.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zeg het in mijn omgeving vaker: Dit kan niet bevordelijk zijn voor devs. Toch lopen mensen massaal cheap keys te verhandelen via die sites. Bannen maar.

0
test

@Krytuun Zal mij een worst zijn. Als een game net 1 maand uit is, en al 15 tot 20 euro in prijs scheelt dan gaat ie toch echt via G2A, cdkeys, g2play of wat het goedkoopst is.

0
test

waarom alleen g2a haten dan? zijn genoeg andere sites die dit doen of ga je mij nu vertellen dat alleen g2a zorgt voor vage cd keys? lijkt mij beter dat we ze allemaal aanspreken ipv maar 1 bedrijf toch?

0
test

@Markus88 Inderdaad, wat een onrecht wordt G2A hier aangedaan! (lol)

0

Aanbevolen voor jou