Het is weer zover! Gaming wordt opnieuw de schuld in de schoenen geschoven van sociale problemen in de maatschappij. Ditmaal spelen de problemen zich wat verder van huis af: Yemen is de plaats waar het tumult gaande is. Jongeren uit Yemen stelen blijkbaar geld van hun ouders om videogames van te kopen of spelen. Veel mannen uit het land kauwen in hun vrije tijd op een blad dat Qat heet en dat hallucinaties opwekt. Vrouwen zijn vaak van huis om andere vrouwen te bezoeken, dus kinderen hebben het rijk alleen en pakken geld weg waar ze het vinden kunnen. Er is een geval bekend van een jongen die geld van zijn vader stal en daarvoor linea recta naar de gevangenis werd gestuurd door zijn eigen familie.

Kinderen die geen geld in de broekzakken van hun ouders vinden, en toch heel graag een game willen spelen, worden vaak verplicht tot seksuele handelingen met eigenaren van gameshops. Op die manier krijgen ze geld en kunnen ze hun game toch nog kopen.

Gaming begint in Yemen dus een serieus probleem te worden. In veel gezinnen zijn consoles of een televisie verboden dus moeten kinderen die hun hobby niet willen opgeven wel hun heil buitenshuis zoeken, met alle problemen van dien.