Vele gamers vinden het vermakelijk om alle oude klassiekers nog eens over te doen, en voor hen is er de Virtual Console op de Wii. Echter, hierop verschijnen slechts oude games. Concurrenten Microsoft en Sony bieden ook nieuwe games aan, zoals 2D-actiespellen die tegen een kleine vergoeding te downloaden zijn.

Het lijkt erop dat Nintendo met dezelfde gedachte speelt. De marketingdirecteur van Hudson Interactive, verantwoordelijk voor onder andere Bomberman Act Zero, wordt gevraagd of hij games op de Virtual Console wil uitbrengen. Dit is zijn antwoord:

"De Virtual Console is specifiek bedoeld voor klassieke games, niet om nieuwe content op te introduceren. Dus om je vraag specifiek te beantwoorden: nee. Echter, in de toekomst moet je de vraag zo stellen: "Zijn er plannen om originele content uit te brengen op een downloadable service voor de Wii." Dan krijg misschien een ander antwoord."

Update: Nintendo heeft tegenover CVG het gerucht bevestigd. "We kunnen op dit moment nog niet bevestigen op welke manier de nieuwe content wordt aangeboden, maar in de toekomst zullen er nieuwe games beschikbaar zijn om te downloaden via de Wii Shop."

Binnenkort niet alleen oude klassiekers naar de Wii?