Nieuws
Super Mario Bros.

Illumination werkt samen met Miyamoto voor Super Mario Bros.-film

Film kan in 2022 verwacht worden

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Oprichter van Illumination, Chris Meledandri, heeft plannen gedeeld voor de aankomende Super Mario Bros.-film. Meledandri meldt in het interview met Variety de juiste aanpak te hebben gekozen voor de verfilming van de iconische Nintendo-personages.

In het interview maakt Meledandri duidelijk dat bij de productie nauw wordt samengewerkt met Shigeru Miyamoto, de ontwerper en producent van de originele Super Mario Bros.-game. "We blijven nauw verbonden met Miyamoto tot aan het einde van de productie. Ik heb niet eerder meegemaakt dat de originele ontwerper zo dicht staat bij het maken van een verfilming zoals wij dat doen met Miyamoto. Er bestaat een verleden in Hollywood waarbij mensen denken het beter te weten dan degenen die verantwoordelijk zijn voor de originele creatie. Ikzelf heb die fout een keer eerder gemaakt", aldus Meledandri. Chris Meledandri is voorheen producer geweest bij de films 'Despicable Me' en 'The Secret Life of Pets'.

Verder omschrijft Meledandri het maken van de film als een ambitieuze taak. Daar voegt hij aan toe dat het een uitdaging is om iets wat nog zo oppervlakkig is meer diepgang te geven, zonder de elementen in gevaar te brengen die zo geliefd zijn bij de fans.

Super Mario Bros.

Eerder werd in 1993 een film uitgebracht van Super Mario Bros. gespeeld door John Leguizamo en Bob Hoskins. De film werd slecht ontvangen en Meledandri geeft aan dat de film flopte door het gebrek aan contact met de de maker van de iconische personages. "Ik vind het fijn dat het de eerste keer niet goed is gemaakt. Nu is het spannender om iets te maken wat nog niet echt gedaan is.", zo zegt Meledandri.

De nieuwe Super Mario Bros.-film kan volgens Illumination in 2022 verwacht worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Red Dead Redemption 2-spelers belagen echte O'Driscoll op sociale media Bekijk vanavond om 18:00 de livestream over Beyond Good & Evil 2
2

Reacties op: Illumination werkt samen met Miyamoto voor Super Mario Bros.-film

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • h4l

  • 7 november 2018 23:23
  Animatie of real life?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 7 november 2018 23:53
  @h4l met films als dispicable me en the minions ga ik voor animatie. Hier heeft deze studio erg goede kennis van en is denk ik voor de personages ook wel het beste.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.