Ignition Entertainment stopt met ontwikkelen | Gamer.nl

Ignition Entertainment stopt met ontwikkelen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het kantoor in Austin in de Verenigde Staten wordt volledig gesloten. Binnen deze studio werkte een team aan de first-person shooter Reich: Downfall, die shooter is nu geannuleerd. Bij het Londense kantoor werd gewerkt aan Project Kane, een project dat reeds in 2004 werd getoond onder de naam WarDevil en pas afgelopen jaar weer in het nieuws opdook. Toen werd bekend dat dertig mensen die aan de game werkten ontslagen waren.

Op een later tijdstip is de game weer nieuw leven ingeblazen onder de naam Project Kane. Hoewel ook dit project nu is stopgezet, blijft het kantoor in Londen geopend. De studio in Tokio blijft na de voltooiing van El Shaddai: Ascension of the Metatron eveneens open. 

De nog bestaande studio's gaan zich echter niet langer bezighouden met de ontwikkeling van games. In plaats daarvan gaat Ignition Entertainment zich richten op het uitgeven van games. Ook is het bedrijf nog wel van plan om met nieuwe gameprojecten te komen, maar de ontwikkeling wordt dan uitbesteed.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou